Wat kost het laten maken van een glas-in-lood raam?

De vormgeving, afmetingen en glassoorten bepalen de prijs van een raam. Betreft het een serie bovenlichten, een bijzondere raamhanger, voorzetraam of een uniek kunstwerk? Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor een mooi stuk werk dat past bij uw wensen.

Is restauratie voordeliger dan nieuw glas-in-lood?

Niet altijd. Een vakkundige restauratie kost veel tijd. Als de vormgeving gecompliceerd is en er veel glaasjes vervangen moeten worden om het paneel in originele staat te herstellen, kan het voordeliger zijn om het ontwerp opnieuw te laten uitvoeren.

Wat kost het restaureren van een glas-in-lood raam?

We hebben een aantal gegevens nodig om een richtlijn van de kosten op te kunnen geven. Belangrijk is een duidelijke foto van het glas-in-lood inclusief het kozijn. En natuurlijk de maat van het betreffende raam. Stuur ons deze gegevens per email, voorzien van uw adres, dan reageren wij met een vrijblijvende offerte. Onze prijsopgave is pas bindend als wij het te restaureren raam daadwerkelijk gezien hebben.

Op welke manieren kan glas-in-lood gebruikt worden tegen inkijk vanaf de straat?

Afhankelijk van de grootte van het raam kan een paneel gemaakt worden dat het gehele raam vervangt, dus in de sponning geplaatst wordt. Een andere mogelijkheid is één of meer panelen als raamhanger(s) voor het raam te hangen. Als alleen het onderste deel van het raam afgeschermd moet worden, is een voorzetraam een goede oplossing.

Hoe kan een glas-in-lood raam opgehangen worden; dat is toch heel zwaar?

We verwerken in kleinere panelen die opgehangen of neergezet worden, rondom een loodprofiel dat versterkt is met staal. Van de uiteinden van het staal vormen we bevestigingen. Hieraan kan een klein ringetje met staaldraad of ketting gemaakt worden. Deze constructie is stevig genoeg om aan twee haakjes in het kozijn of plafond opgehangen te worden. Bij grotere panelen adviseren we andere oplossingen, zoals bijvoorbeeld een houten lijst.

Ik heb glas-in-lood ramen, maar wil deze eigenlijk tussen isolatieglas plaatsen. Kan dat?

Bijna alle panelen kunnen worden ingebouwd tussen blank glas. Hierdoor ontstaat een isolerend geheel van drie lagen glas. Het bestaande glas-in-lood moet wel iets kleiner gemaakt worden. Om het motief in balans te houden, halen we het meestal uit elkaar, maken de ruitjes schoon, passen de maat aan, zetten deze opnieuw in loodprofielen, patineren het lood, en plaatsen het tenslotte tussen dubbel glas.

Wat is de dikte van een glas-in-lood raam in isolatieglas?

We kunnen dit vanaf 18 mm maken. Meest gebruikelijk is een maat van 21 of 24 mm.

Is glas-in-lood in kunststof kozijnen ook mogelijk?

Dat kan zeker! Zowel met nieuwe als bestaande panelen. Het is belangrijk dat u dit met uw kozijnleverancier bespreekt vóórdat u kozijnen besteld. Deze kan de juiste maten aan ons doorgeven, waarna wij uw panelen maken of verkleinen en inbouwen tussen dubbel glas. Uw kozijnleverancier plaatst uw kozijn met de glas-in-lood panelen.

Ik zie op jullie website een bestaand glas-in-lood raam dat ik wil kopen, maar waarom moet ik het bij het atelier afhalen?

Wij houden van tevreden klanten. Daarom reserveren wij vrijblijvend het paneel waar u interesse in heeft. Door lichtinwerking kan een afbeelding op onze website nooit een exacte weergave van glas-in-lood geven. Door het origineel in ons atelier persoonlijk te bekijken kunt u op dat moment beslissen of u wel of niet tot aankoop wilt overgaan.

Hoe onderhoud ik glas-in-lood ramen?

Onmisbare attributen zijn een microvezeldoekje, keukenrol, wattenstaafjes, een oude tandenborstel en eventueel extrafijne staalwol (voor verfspatten). Regelmatig stof afnemen met een stofdoek of microvezeldoekje. Voor een grote poetsbeurt volstaat een handwarm sopje met een klein scheutje schoonmaakmiddel zónder ammoniak. Neem hiermee de ruitjes af. Lood niet poetsen of schuren! Gebruik nooit schuursponsjes, schuurmiddel, grove staalwol, aceton, ammoniak of schoonmaakazijn.